Производство

БУЛАРМЕКС – ИК АД
е утърден на Българския пазар производител на промишлена и енергитична арматура.Фирмата произвежда кована и лята помишлена арматура със следните параметри:
DN = 10 до 300 mm и PN = 1 до 42Mpa.

Производствената листа на фирмата включва:

1. Кована арматура:
1.1. Спирателни, възвратни и регулиращи вентили с краища на заварка и фланци за енергетиката с размери: от DN 10 до DN 65 и налягания от PN 1 до PN 42 Mpa и за температури до 600°С;
1.2. Спирателни, възвратни и регулиращи вентили с краища на заварка, фланци и резба за индустрията и енергетиката с размери от DN 10 до DN 50 и налягания от PN 1 до PN 10 Mpa и за температури до 450°С;
1.3. Шибъри и обратни клапи с краища на заварка, фланци и резба с размери от DN 10 до DN 50 и налягания от PN 1 до PN 10 Mpa и за температури до 450°С;
1.4. Сферични вентили за налягания до PN 6,3 MPa
1.5. Манометрични вентили за налягания до PN 42 MPa
1.6. Иглени вентили за КиПиА за налягания до PN 42 Mpa

2. Лята арматура:
2.1. Шибъри и обратни клапи с краища на заварка и фланци по DIN, GOST, ANSI за индустрията и енергетиката с размери от DN 50 до DN 300 и налягания от PN 1 до PN 10 Mpa и за температури до 450°С;


Актуалните производствени възможности на фирмата са:
1. Кована арматура – до 200 броя месечно
2. Лята арматура, в зависимост от размерите – от 50 до 100 броя месечно.

Булармекс-ИК АД – Пловдив е оборудвана с всички необходими машини, стендове за изпитания и контрол, специализирани инструменти и приспособления, необходими при производството и сервиза на промишлена и енергетична арматура.
При производството на арматура Булармекс-ИК АД използва дългогодишния опит, традиции и нововъведения в световната практика.

Особено силно е застъпено производството на ковани спирателни, регулиращи и предпазни енергетични вентили с размери: от DN10 до DN65, въглеродна, легирана и неръждаема стомана с налягане до PN 42 Mpa. Производството е по чешки леценз и технология, осигуряващи висока износоустоичивост при тежките реаботни условия за този тип арматури. Основни предимства са: надеждност при работа, ремонтнопригодност, дълъг живот в работни цикли, съвременен дизайн, конкурентна цена, реакция до 24 часа за отстраняване на възникнал сервизен проблем.

Всички произвеждани от БУЛАРМЕКС–ИК АД арматури могат да бъдат изпълнени от въглеродна, легирана или неръждаема стомана. Цялата продукция на фирмата ни се подлага на 100% изпитания.

В зависимост от техническото задание всяка арматура може да бъде куплирана с ръчно задвижване - с редуктор или без редуктор, както и електро или пневмо задвижване.